BAGAIMANA UNTUK MEMILIH KLINIK PERGIGIAN PROFESIONAL KESUKAAN ANDA DI KUALA LUMPUR

 

Sebelum membuat temujanji untuk perkhidmatan pergigian atau mencari klinik pergigian yang sesuai untuk menerima rawatan gigi, anda harus mempertimbangkan beberapa perkara berikut:

 

Pematuhan Kerajaan

Klinik pergigian terpilih di Kuala Lumpur mestilah mendapat lesen daripada Kementerian Kesihatan Malaysia. Ini akan memastikan semua perkhidmatan pergigian yang disediakan dan peralatan yang digunakan mematuhi piawaian dan peraturan yang ketat. Dan jika anda seorang warga asing yang mencari rawatan pergigian luar negara di Malaysia, ia sangat penting bagi klinik pergigian untuk berdaftar dengan Malaysia Healthcare Travel Council (MHTC). Dengan pengakuan kerajaan yang sewajarnya, ini memberikan jaminan tentang kualiti perkhidmatan pergigian yang disediakan oleh klinik pergigian anda.

 

Doktor Gigi Berpengalaman

Cari butiran kelayakan doktor gigi. Kemudahan pergigian yang baik harus mempunyai pasukan doktor gigi terlatih yang berdaftar dengan Majlis Pergigian Malaysia. Mereka harus mempunyai latihan perubatan dan pengkhususan yang diperlukan dalam pergigian. Dengan pasukan pengamal pergigian pakar, anda pasti akan mendapat perkhidmatan pergigian yang cemerlang. Prosedur biasa seperti Pemeriksaan Mulut, Penskaleran dan Penggilapan, Tampalan, Pemutihan Gigi dan Pengekstrakan Asas biasanya dilakukan oleh doktor gigi am. Walau bagaimanapun, rawatan kompleks seperti Cabutan Gigi Bungkus, Pendakap Gigi, Veneer, Mahkota/Jambatan Gigi, Terapi Saluran Akar, Gigi Palsu, Penahan atau Implan mesti dilakukan oleh doktor gigi atau pakar pergigian yang berpengalaman.

 

Ketelusan Harga Pergigian

Sebelum memilih doktor gigi atau klinik pergigian tertentu di Kuala Lumpur, anda digalakkan untuk mendapatkan anggaran harga. Kos perkhidmatan pergigian di Kuala Lumpur adalah sangat kompetitif kerana peraturan kerajaan untuk memastikan penjagaan pergigian mampu milik untuk semua. Walau bagaimanapun, jika anda menjumpai pembekal pergigian yang mempunyai perbezaan harga yang tinggi, adalah menjadi tanggungjawab pelanggan untuk mengetahui lebih lanjut tentang peralatan pergigian yang digunakan, kelayakan doktor, latar belakang klinik dan lain-lain untuk memastikan anda menerima rawatan yang berpatutan tanpa menjejaskan kualiti rawatan pergigian yang diterima. Harga sahaja tidak boleh menjadi faktor penentu dalam memilih doktor gigi. Hasil kerja yang tidak berkualiti akan menjadi lebih mahal dalam jangka masa yang panjang. Ketahui butiran rawatan promosi pergigian atau tawaran pergigian sebelum melakukan sebarang rawatan pergigian.

 

Servis Pergigian Bersepadu

Akan terdapat masanya anda mungkin mengalami lebih daripada satu masalah pergigian. Pastikan klinik pergigian yang dipilih ialah kedai sehenti yang menyediakan rangkaian lengkap prosedur rawatan pergigian termasuk tanam gigi, rawatan saluran akar, implan titanium pergigian, pembesaran tulang, seramik, kerja jambatan, teknologi Invisalign®, venir porselin, pendakap jernih Damon, penyingkiran gigi terjejas, analisis imbasan CT 3D. Penjagaan kecemasan pergigian seperti trauma mulut dan pemulihan yang rosak boleh menyerang pada bila-bila masa. Oleh itu, adalah penting untuk mengetahui jenis pertolongan yang ditawarkan oleh doktor gigi atau amalan pergigian anda dalam kes kecemasan pergigian tersebut.

 

Teknologi & Peralatan Moden

Apabila memilih klinik pergigian, adalah dinasihatkan untuk pergi ke klinik yang dilengkapi dengan teknologi dan alatan terkini. Ini akan memastikan kesihatan mulut anda dijaga dengan menggunakan teknik dan peralatan teknologi canggih. Doktor gigi yang sangat berpengalaman tetapi tidak menggunakan teknologi atau peralatan pergigian canggih tidak akan dapat memberikan rawatan yang terbaik kepada anda. Ia juga penting untuk mempunyai semua peralatan terkini yang diperlukan seperti peralatan Pengimejan CBCT- 3D untuk diagnosis dan mencadangkan pelan rawatan pergigian yang disesuaikan ke arah hasil yang diinginkan.

 

Ulasan & Pengiktirafan Pelanggan

Ulasan pelanggan terdahulu yang tersedia dalam talian juga boleh digunakan sebagai panduan untuk memahami bagaimana orang lain menerima dan menjalani rawatan pergigian di klinik pergigian yang dipilih di Kuala Lumpur. Mengkaji apa yang orang lain katakan tentang doktor gigi atau klinik pergigian tertentu mungkin memberi anda petunjuk tentang kemahiran doktor gigi, persekitaran pejabat, kemudahan membuat janji temu, hubungan penjagaan pelanggan dan masa menunggu. Anugerah atau pengakuan pihak ketiga bebas yang dituntut dengan baik juga akan menunjukkan sejauh mana klinik pergigian berusaha untuk kecemerlangan pergigian.

 

Komunikasi Cemerlang

Komunikasi yang lancar antara kakitangan klinik, doktor gigi dan pelanggan adalah penting dalam memastikan masalah pergigian pelanggan difahami dengan baik, jangkaan & risiko yang terlibat dikenal pasti dan doktor pergigian anda yang hadir dapat memberikan penjelasan yang sewajarnya untuk perkhidmatan pergigian yang disediakan. Apabila anda meninggalkan pejabat pergigian, anda sepatutnya dimaklumkan dengan baik dan selesa tentang pilihan rawatan anda. Pilih doktor gigi yang bersedia meluangkan masa untuk mendengar kebimbangan anda, yang anda selesa bercakap dengannya, yang mempertimbangkan pilihan rawatan anda dan akan menghormati sebarang keputusan yang anda buat semasa proses itu.

 

Keselesaan & Keselamatan

Semua klinik pergigian mesti mematuhi peraturan dan undang-undang yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia seperti teknik pensterilan dan pembasmian kuman, pelan tindakan kecemasan, mekanisme aduan, perlindungan data peribadi dan lain-lain. Klinik pergigian profesional dengan ruang menunggu yang luas, tempat letak kenderaan valet percuma, kerusi urut, sistem bunyi yang menenangkan dan perkhidmatan lain menunjukkan bahawa klinik tersebut membuat pelaburan jangka panjang dan mahu pelanggan mereka berasa selesa dan berpuas hati bukan sahaja dengan perkhidmatan pergigian tetapi suasana persekitarannya.

 

Mencari rawatan pergigian di Kuala Lumpur, dapatkan sebut harga pergigian profesional anda dan biarkan Klinik Pergigian Beverly Wilshire Kuala Lumpur membantu anda senyum dengan penuh keyakinan sentiasa.

 

Kenapa Pilih Kami ?

  • Pemenang Pelbagai Anugerah Klinik Pakar Pergigian Bersepadu
  • Dilesenkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan ahli Majlis Perlancongan Kesihatan Malaysia
  • Pakar Bertauliah, Berkemahiran Tinggi dan Berpengalaman
  • Perkhidmatan Pergigian Pelbagai disiplin di bawah satu bumbung
  • Peralatan dan Teknologi Terkini di Kemudahan Bertaraf Dunia
  • Perkhidmatan Peribadi dan Rawatan Yang Disesuaikan Terhadap Hasil Yang Diingini.
  • Keselamatan, Keselesaan dan Privasi

 

WhatsApp chat

Beverly Wilshire Dental

Complimentary Valet Parking

Business hours

Monday to Friday | 0930am – 0530pm
Saturday | 0930am – 0130pm
Sunday & Public Holidays | Closed